Meteen naar de inhoud

Storingsdiagnose

Electronica en storingen…

Moderne auto’s beschikken over steeds meer elektronica. In geval van een storing in een onderdeel van de electronica merkt u dit aan oplichtende controlelampjes op het dashboard en klinken er waarschuwingsgeluidjes.
Het instructieboekje zal meestal aangegeven dat u direct naar een garage moet gaan. De melding van de storing wordt automatisch opgeslagen in het elektronisch geheugen. Vraag is natuurlijk wat de oorzaak is van deze storingsmelding.

Professionele diagnose

Om de oorzaak te kunnen vaststellen moet de auto aangesloten worden op moderne diagnoseapparatuur die de storing of fout uit het geheugen kan uitlezen.
De, uit het geheugen, gelezen foutcode(s) geeft vaak niet het complete beeld van een storing. Deze storing kan op zichzelf staan maar ook veroorzaakt worden door een andere storing. Bij Van Essen Banden weten onze monteurs hoe zij foutcodes moeten analyseren en, indien nodig, verder moeten zoeken naar de bron van de storing. Zo voorkomen zij het onnodig vervangen van onderdelen en realiseren zij een reparatie op een voordelige manier.

Gericht storing zoeken en voordelig verhelpen

Bij Van Essen Banden beschikken wij over moderne diagnoseapparatuur van Hella Gutmann, Bosch KTS en Snap-On. Deze apparatuur helpt onze monteurs om reparaties meteen de eerste keer goed uit te voeren zodat u niet onnodig naar ons bedrijf terug hoeft te komen voor een foutief of niet uitgevoerde reparatie.

Hierdoor helpen wij u, ook bij een storing, snel weer veilig op weg!