Meteen naar de inhoud
Ons Motto:

Velgen maken de auto

Hoe ga jij je auto stylen? Nieuwe lichtmetalen velgen of je huidige velgen als nieuw met velgen spuiten, poedercoaten of CNC afdraaien?

Gebruikte velgen

Nieuwe velgen

Volvo velgen aanbieding

Special: Volvo velgen sets (tweedehands deals)

  • Profiteer nu van heel veel Volvo velgen aanbiedingen.
  • Alleen bij Van Essen zeer veel gebruikte Volvo velgen sets, dus inclusief banden.
  • Zowel verzending of montage bij Van Essen Banden mogelijk.
Velgen kopen

Van Essen Velgen

Velgen geven iedere auto een mooie, speciale look. Zeker met de moderne lichtmetalen velgen met afgedraaide voorkant krijgt je auto die exclusieve look die jij wilt.

Voordelen

Velgen kijken in onze showroom

Wat ga jij met je velgen doen?

Een mooie set velgen maakt het rijplezier compleet. Ze zijn bepalend voor de uitstraling van je voertuig. Ga je voor een strakke look, een sportievere uitstraling of kies je juist voor een stijlvol karakter? Bij Van Essen helpen wij je graag verder.

Informatie over velgen

Bij nieuwe velgen kopen weten de meeste mensen wat de inch maat is. Een grotere inchmaat staat gelijk aan een groter wiel. Naast de inchmaat heeft een velg onder andere een breedtemaat, et-waarde en steekmaat. Wil je eerst wat meer weten over velgen? Lees dan eerst even verder op onze informatie pagina. Daar vertellen wij je meer over onder andere de technische gegevens van een velg.

Goed om te weten

Let op:

  • Niet iedere velg past onder iedere auto.
  • De maat van de velgen is van invloed op de rijeigenschappen.
  • Een niet goed passende maat velg kan schade aan het voertuig geven.

Toebehoren velgen

Naast de velg zelf zijn er ook vele toebehoren te verkrijgen die in relatie staan tot een velg of de montage daarvan. Hierbij valt te denken aan wielsloten, centreerringen en wieldoppen. Ook daarover vertellen wij graag iets meer op de informatie pagina.

Stalen en lichtmetalen velgen

Bij Van Essen vind je een breed assortiment aan velgen. Of je nu lichtmetalen velgen of stalen velgen wilt bestellen, wij regelen het voor je! De belangrijkste verschillen tussen beide zetten wij even op een rijtje.

Lichtmetalen velgen zijn meestal lichter dan stalen velgen. Ook zijn ze over het algemeen duurder. Dit vanwege het materiaal en het ontwerp.

Stalen velgen worden minder snel aangetast dan lichtmetalen velgen door invloeden van buitenaf. Doordat ze afgedekt worden met een wieldop, is eventuele schade aan de velg minder problematisch. Stalen velgen zijn ideaal voor in de winter. Lichtmetalen velgen voor de zomer.

Kom langs in de showroom

In de showroom op onze locatie in Westervoort hebben wij een selectie velgen voor je klaargezet om te komen bekijken. Je bent altijd van harte welkom!

Nieuwe of gebruikte velgen kopen

Naast nieuwe velgen biedt Van Essen je ook de mogelijkheid om een tweedehands set velgen aan te schaffen. Wij hebben een grote voorraad tweedehands velgen die allemaal grondig zijn gecontroleerd en vrijwel direct klaar zijn voor montage.

Deze gebruikte zomer- en winter-sets staan overzichtelijk met een foto en de bijbehorende specificaties op onze site vermeld. Uiteraard zijn ze ook superscherp geprijsd!.

Bekijk velgen onder de auto

Wanneer je velgen wilt kopen die je auto naar een hoger niveau tillen, zoek dan het antwoord op de vraag: welke velgen kopen voor mijn auto?

In het verleden hebben wij al veel prachtige sets mogen monteren. Deze kun je bewonderen in onze galerij. Zo krijgt je een goede indruk van de vele soorten, maten, kleuren en combinaties. Neem dus snel een kijkje en laat je inspireren.

Velgen configurator

Het is verder natuurlijk altijd leuk om van tevoren een idee te hebben hoe nieuwe velgen bij je auto passen. Om die reden hebben wij hier een aantal links geplaatst naar diverse configurators van onze leveranciers. Je kunt hier de wielen vinden die geschikt zijn voor jouw voertuig.
Via de velgen configurator kun je ook direct velgen of complete sets bij ons bestellen.

Brooklyn

Intersprint

Continen