Meteen naar de inhoud
Welkom bij Van Essen Banden

Tijd voor een grote beurt aan uw auto

  • Houdt uw auto in goede staat
  • Voorkomt onverwachte problemen

Is uw auto toe aan een onderhoudsbeurt? Dan zit u voor een grote beurt voor uw auto bij Van Essen helemaal goed. Als garage zijn wij gespecialiseerd in onder andere de grote beurt van uw auto, waarbij wij alle belangrijke zaken nalopen, onderhouden en eventueel vervangen. Het is vanzelfsprekend aan te raden dat u de grote onderhoudsbeurt periodiek laat uitvoeren, zo kunt u immers langer van uw auto genieten.

De grote onderhoudsbeurt van de auto bij ons komt met een extra voordeel. Als u het aangeeft bij de grote beurt, dan kunnen wij er een gratis APK bij doen. Niet alleen wordt uw auto nagelopen, ook wordt de APK gelijk uitgevoerd. U slaat dus twee vliegen in een klap. Wel zo gemakkelijk. Bovendien bent u slechts een keer uw auto kwijt bij de grote onderhoudsbeurt in plaats van twee keer. Best gunstig, nietwaar? Dat dachten wij ook.

Groot onderhoud van de auto

Bij deze onderhoudsbeurt zullen wij alle punten meenemen die van toepassing zijn op de kleine beurt, aangevuld met extra onderdelen. De kleine beurt komt iets vaker voor, gezien daarbij de belangrijkste punten behandeld worden en in aanvulling daarop is een grote beurt eens in de zoveel tijd verstandig. Dit komt natuurlijk met verschillen, want groot onderhoud aan de auto omvat veel meer.

Het voornaamste verschil tussen de kleine en grote beurt zit hem in extra checks. Buiten de punten van de kleine beurt valt het volgende onder een grote beurt: verwarming, gordels, remmen, remleidingen, schokdempers, aandrijfassen, radiateur, waterpomp, bougies en distributieriem. Kortom, alles wat eens in de zoveel tijd gecheckt moet worden komt aan bod bij de grote beurt. Wij maken het voor u in orde, zodat u weer veilig de weg op kan.

Gezien het verschil tussen de grote en kleine beurt best groot is, is ook die beurt zeer belangrijk om periodiek uit te laten voeren.

Wat kost een grote beurt?

Een goede vraag, maar dat is afhankelijk van de auto, de leeftijd en de geschiedenis. Dat zijn immers variabele factoren die een rol kunnen spelen bij een grote beurt. De grote beurt kosten zullen in ieder geval uitsluitend slaan op het werk, hetgeen we vervangen en eventuele aanvullende kosten die wij u direct kenbaar zullen maken.

Gezien het uit variabele factoren bestaat is het het beste om even contact op te nemen voor de grote beurt auto kosten. Wij kunnen u dan persoonlijk informeren en adviseren. Het kan echter zijn dat er tijdens de grote beurt zaken geconstateerd worden die aanvankelijk niet direct te zien waren. In dat soort gevallen komt het vaak neer op reparatie, maar voordat u een rekening gepresenteerd krijgt zullen we eerst met u overleggen.

Het is prettig als u weet waar u aan toe bent, want verrassingen bij de grote beurt kosten… daar zit niemand op te wachten. Maakt u zich geen zorgen, een grote beurt bij Van Essen staat voor kwaliteit, transparantie en gaat altijd in samenspraak met u. En vergeet zeker niet om de gratis APK (exclusief roetmeting) te vragen, dan heeft u dat ook gelijk gehad en het valt onder de kosten van de grote beurt aan uw auto. Dat scheelt dus mooi.

Wanneer is een onderhoudsbeurt aan de auto nodig?

Ook een goede vraag, want dat is net als de grote beurt kosten een variabele. Maar een telefoontje is meestal voldoende om meer informatie in te winnen over de grote onderhoudsbeurt. Elke auto is anders en de staat van onderhoud verschilt, net zoals het gebruik van de auto. Nieuwe auto’s hebben in eerste instantie minder onderhoud nodig dan een oude auto, maar alsnog kunnen er onverwachte zaken optreden.

Ons advies is om minstens eenmaal per jaar een controle uit te laten voeren. Het is dan aan u om een kleine of grote beurt te nemen. Bij oudere auto’s adviseren we jaarlijks een grote beurt, bij nieuwe auto’s is de eerste paar jaar een kleine beurt voldoende. Dit wel met de nuance dat er onderdelen zijn die na een bepaalde tijd sowieso vervangen moeten worden, vergeet die niet.

Niet zeker over de auto grote beurt? Of meer weten? Neem contact met ons op voor meer informatie over de grote beurt. Wij kunnen u precies vertellen wanneer de grote beurt nodig is, de kosten van de grote beurt en waar u nog meer rekening mee moet houden. Zo weet u precies wat u van de auto grote beurt kan verwachten.