Meteen naar de inhoud
Welkom bij Van Essen Banden

Camper uitlijnen

Veiliger, meer comfort en een lager brandstofverbruik.

Camper uitlijnen? Kies voor de service van Van Essen

Voor uw rijcomfort en veiligheid raden wij het aan om de banden van uw camper geregeld te laten uitlijnen. Daarnaast bespaart u door de banden van uw camper te balanceren ook geld, gezien u ergonomischer rijdt. Lees hier meer over uitlijning en de bandenservice van Van Essen Banden in Westervoort. 

Wat is banden uitlijnen en waarom is het belangrijk voor uw camper?

Wanneer uw camper van de fabriek komt bevinden de camperbanden zich in een perfecte stand, met minimale slijtage en goede wegligging tot gevolg. Hieraan ontstaan echter afwijkingen in de loop van de tijd door het gebruik van uw camper. De banden komen daardoor steeds iets schever te staan, en dat rijdt minder ergonomisch. Met het uitlijnen, oftewel balanceren van de banden, worden afwijkende wielstanden weggewerkt. Als banden niet juist zijn uitgelijnd kan dit u geld kosten. Dit komt doordat een afwijkende stand ten koste gaat van de wegligging en het uw brandstofgebruik omhoog jaagt. Ook zal uw camperband sneller slijten wanneer deze scheef staat. Zonde! Door met regelmaat de stand van uw camperbanden te laten checken en eventueel corrigeren, kunt u uzelf zo gemakkelijk geld besparen.

Wanneer is het tijd voor uitlijning van mijn camperbanden?

U kunt het beste elk jaar of elke 20.000 kilometer even langs onze garage in Westervoort om uw camper te laten uitlijnen. Naast het feit dat gebruik ervoor zal zorgen dat uw camperbanden schever gaan staan, kan dit ook veroorzaakt worden wanneer u bijvoorbeeld een stoeprand, kuil of dier heeft geraakt. Ook is nieuwe uitlijning gewenst wanneer er werkzaamheden zijn verricht aan het stuur, de draagarmen, schokdempers of wieldragers. 

Hoe merk ik dat mijn banden niet in balans zijn?

Er zijn een paar signalen die u kunnen vertellen dat de banden van uw camper scheef staan en dat uitlijnen gewenst is:

  • U heeft moeite met sturen. Dit gaat ofwel te licht, ofwel te zwaar. Of het stuur draait bijvoorbeeld niet soepel terug na het nemen van een bocht.
  • Het brandstofgebruik is opvallend hoger, zonder dat hier een andere plausibele verklaring voor is.
  • U merkt dat uw camperbanden onregelmatig slijten. 
  • De camper trekt scheef bij het sturen.

Voorkom slijtage en laat uw banden controleren

Wanneer uw camper niet soepel meer stuurt, is dit een duidelijk teken dat het tijd is voor een bezoekje aan de garage. Niet alleen voor uw veiligheid, maar ook voor uw portemonnee. U kunt nog zo’n goede chauffeur zijn, een niet goed uitgelijnde camperband zal uw rijprestaties en wegveiligheid zeker negatief beïnvloeden. Blijft u in dit geval te lang doorrijden, dan kunnen verschillende onderdelen van uw camper sneller slijten. Voorkom dus dat u nieuwe camperbanden moet kopen door op tijd uw camper te laten uitlijnen. Ook wanneer u nog geen afwijkingen merkt bij het sturen en rijden, raden we u alsnog aan uw banden te laten controleren. Bij niet-uitgelijnde banden is het namelijk belangrijk om er vroeg bij te zijn. Op die manier wordt schade voorkomen. 

Camper uitlijnen bij Van Essen Banden

Bij ons bent u aan het juiste adres als u uw camperbanden wilt laten uitlijnen. We maken gebruik van geavanceerde 3D-uitlijnbruggen en werken enkel met vaklui met expertise. De door ons gebruikte nieuwe Hunter 3D uitlijnapparatuur kan met behulp van verschillende infraroodcamera’s haarfijn eventuele scheefstand aanwijzen. Heeft u een wat ongebruikelijke camper, zoals een sportcamper, oldtimer of camper? Ook dan kunt u bij ons terecht! Neem in dit geval even contact met ons op, zodat we de mogelijkheden direct kunnen bespreken. 

Plan vandaag nog een afspraak in!

Heeft u het idee dat uw camper wel een controle van de bandenstand kan gebruiken? Bijvoorbeeld omdat uw wagen iets lastiger stuurt, de banden onevenredig slijten of uw brandstofverbruik is gestegen? Kom dan gerust bij ons langs bij onze garage in Westervoort, zodat we een kijkje kunnen nemen. U kunt snel en gemakkelijk een afspraak met ons inplannen op deze website. We zijn hiernaast ook telefonisch bereikbaar. Als we gelijk tijd voor u hebben, doen we dit direct!