Meteen naar de inhoud

Stalen velgen

Uw auto is bij de aanschaf al uitgerust met een set banden en velgen. Dit zijn vaak velgen met een neutrale uitstraling. Bij Van Essen hebben wij een groot assortiment aan stalen en lichtmetalen velgen. Voor ieder hebben wij wat wils om uw auto te onderscheiden van anderen. Het type velg dat u uitzoekt is natuurlijk een kwestie van smaak. Wij helpen u graag bij het maken van uw keuze.

Stalen velgen zijn, zoals de naam al zegt, gemaakt van staal. Het gaat er bij stalen velgen voornamelijk om dat ze praktisch zijn. Deze velgen zijn vaak ook een stuk goedkoper dan lichtmetalen velgen. Het aanbod in uitvoeringen en maten is meestal wel wat beperkter dan bij lichtmetalen velgen. Stalen velgen worden vaak verfraaid met kunststof wieldoppen om zo het aanzicht wat aantrekkelijker te maken.

Stalen velgen zijn beter bestand tegen weersinvloeden dan lichtmetalen velgen. Ze vragen iets minder onderhoud en kunnen een stootje hebben. In de winter worden stalen velgen ook minder aangetast door de pekel dan lichtmetalen velgen. In combinatie met winterbanden zijn stalen velgen dus een goede keuze.

Bij Van Essen hebben wij een ruim assortiment aan stalen velgen. Komt u eens langs in onze showroom en laat u adviseren door onze medewerkers.