Meteen naar de inhoud

Bandenreparatie

Veiligheid staat voorop

Het is belangrijk dat uw banden altijd in goede staat zijn in verband met de verkeersveiligheid. Een lekke band is makkelijk te ontdekken doordat uw auto naar één kant begint te trekken. Vaak is het ook duidelijk zichtbaar omdat er minder lucht in de band zit. Wij adviseren u met een lekke band niet door te rijden in verband met uw veiligheid. Ook kan dit zorgen voor structurele schade aan uw band en velg.

Runflat banden

Auto’s met runflat banden kunnen met een lekke band nog 80 kilometer doorrijden met een maximale snelheid van 80 km per uur. Een runflat band heeft een verstevigde zijkant, hierdoor kan de band zonder lucht het gewicht van de auto nog dragen. De auto is uitgerust met een TPMS-sensor, deze geeft op het dashboard aan als er te weinig lucht in de band zit. Ziet u deze melding? Verlaag dan uw snelheid tot maximaal 80 kilometer per uur en zet uw kilometerstand op 0 zodat u weet wanneer u 80 kilometer gereden hebt, hierna is zelfs de runflat band niet meer veilig te gebruiken.

Lekke band repareren

Bij tijdige constatering van een lek kan uw band in veel gevallen gerepareerd worden. In sommige gevallen is de oorzaak van het lek duidelijk zichtbaar, zoals een spijker of schroef in het profiel. Wordt de lek veroorzaakt door een kapot ventiel? Dan is dit uiteraard gewoon te repareren. Laat u uw banden bij Van Essen Banden monteren, dan is de kans klein op een lek ventiel, wij plaatsen namelijk altijd een nieuw ventiel bij bandenmontage. Een derde oorzaak van een lekke band kan door de aansluiting met de velg veroorzaakt worden. Zoals u misschien wel eens gezien hebt, heeft een moderne autoband geen binnenband. De band is luchtdicht door de aansluiting met het ventiel. Is door corrosie of deukje in de velg de aansluiting niet meer optimaal, dan zal er lucht ontsnappen tussen de rand van de velg en de band. Ook dit controleren wij wanneer u de banden laat monteren.

Niet iedere band is nog te repareren, dit is mede afhankelijk van de plaats van het lek en de grote ervan. Voor we tot reparatie overgaan zal eerst de binnenkant van de band geïnspecteerd moeten worden. Op deze manier kunnen we er zeker van zijn dat bandenreparatie veilig is.

Banden vervangen

De band zal vervangen moeten worden als u te lang heeft doorgereden met een lekke band of als er teveel afwijkingen in uw band worden geconstateerd. Ook hangt het er vanaf in welk gedeelte van de band de lek zich bevindt. Niet in ieder gedeelte van de band is een bandenreparatie mogelijk. Een andere reden kan zijn dat het profiel al bijna onder het wettelijk minimum zit en vervangen gewoonweg een slimmere keuze is.

Kosten bandenreparatie

Het repareren van een lekke band kost bij Van Essen € 35,00. Deze prijs omvat de reparatie, het balanceren van uw band en een nieuw ventiel. Het repareren van de band gebeurt niet met een prop van buitenaf. De band wordt van de velg afgehaald en de reparatie wordt van binnenuit uitgevoerd.