Bandenreparatie

Veiligheid staat voorop

Het is belangrijk dat uw banden altijd in goede staat zijn in verband met de verkeersveiligheid. Een lekke band is makkelijk te ontdekken doordat uw auto naar één kant begint te trekken. Vaak is het ook duidelijk zichtbaar omdat er minder lucht in de band zit.

Lekke band

Bij tijdige constatering van een lek kan uw band in veel gevallen gerepareerd worden. Echter is niet iedere band nog te repareren. De binnenkant van de band zal hiervoor eerst geïnspecteerd moeten worden. Wij adviseren u met een lekke band niet (te lang) door te rijden in verband met uw veiligheid. Ook kan dit zorgen voor structurele schade aan uw band, velg en wiel.

Banden wisselen

Het is niet mogelijk om iedere band weer te repareren. De band zal vervangen moeten worden als u te lang heeft doorgereden met een lekke band of als er teveel afwijkingen in uw band worden geconstateerd. Auto`s met runflat banden kunnen met een lekke band nog 80 kilometer doorrijden met een maximale snelheid van 80 km per uur. Ook hangt het er vanaf in welk gedeelte van de band de lek zich bevindt. Niet in ieder gedeelte van de band is een bandenreparatie mogelijk.

Kosten bandenreparatie

Het repareren van een lekke band kost bij Van Essen € 28,50. Deze prijs omvat de reparatie, het balanceren van uw band en een nieuw ventiel. Het repareren van de band gebeurt niet met een prop van buitenaf. De band wordt van de velg afgehaald en de reparatie wordt van binnenuit uitgevoerd.