Plan een afspraak in

Banden
Wissel

Je bandenwissel plan je gemakkelijk online. Kies  banden wisselen voor nieuwe of andere banden op je velgen. Kies wielen wisselen om een complete set te wisselen zoals de zomerbanden- of winterbanden wissel.

Voordelen

Hulp nodig?

Heb je je banden in ons bandenhotel?

Plan dan je afspraak via het reserveringssysteem in.

van-essen-bandenhotel

Bandenwissel inplannen zonder opslag

Heb je je banden niet in ons bandenhotel en wil je langskomen voor de wissel? Maak dan via onze online plannen de afspraak. Zo ben je snel aan de beurt.

Waarom banden wisselen?

Het is altijd aan te raden om met banden te rijden die passend zijn voor het seizoen. Dus zomerbanden in de zomer en winterbanden in de winter. Het profiel van een zomerband is anders dan die van een winterband. Zodra de temperatuur onder de 7 graden komt heeft een winterband aanzienlijk meer grip op een beregend of besneeuwd wegdek dan een zomerband. Uw remweg is daarmee ook een stuk korter, wat ten goede komt aan uw veiligheid en dat van uw mede weggebruikers. Met hogere temperaturen is uw remweg juist een stuk korter met zomerbanden. Wanneer u niet veel kilometers rijdt en niet onder (extreem) winterse omstandigheden de weg op hoeft bieden all season banden een uitkomst. Een bandenwissel houdt niet alleen in een wissel van zomerband naar winterband of andersom. Vaak slijten banden op de aangedreven as eerder en is de slijtage dus niet gelijkmatig. Door de banden ook van voor naar achter en vice versa te wisselen slijten de banden gelijkmatig. Dit bevordert het rijcomfort en is beter voor de verkeersveiligheid.

Banden vervangen of verwisselen

Banden moeten wettelijk vervangen worden bij een restprofiel van 1,6 mm. Voor uw eigen veiligheid adviseren wij het niet zo ver te laten komen. Een zomerband adviseren wij te vervangen bij een restprofiel van 2 mm diepte. Voor een winterband is dat 4 mm. Wij adviseren u daarnaast om ook uw banden te wisselen of te vervangen in de volgende situaties:
-Als de band tekenen van veroudering laat zien, zoals scheurtjes of uitdroging
-Bij beschadiging van de band
-Of bij plotselinge slijtage van de band
In bovenstaande situaties zijn de prestaties van de band niet meer optimaal. En wat nog veel belangrijk is: uw veiligheid is daarbij ook niet meer gewaarborgd. Maak dus op tijd een afspraak bij Van Essen Banden in Westervoort.

Kosten bandenwissel

De kosten voor het verwisselen van een complete set, als de band al om de velg zit, bedragen € 30,00.
U kunt contact met ons opnemen op 026-3118818 voor de prijs van een complete bandenwissel inclusief:
-Demonteren van uw oude banden
-Balanceren van de wielen
-Monteren van uw nieuwe banden

Lex banden wisselen

Afspraak maken

Een afspraak maken voor uw bandenwissel is zeer eenvoudig. Liggen uw banden al bij ons in opslag? Via onderstaande knop kunt u inloggen op ons online bandenwissel reserveringssysteem om daar een afspraak in te plannen op het moment dat het u uitkomt. Op deze manier hopen wij de wachttijden in drukke periodes te verminderen.

Maak een afspraak

Heeft u uw banden niet bij ons in opslag liggen? Geen probleem! Ook dan bent u van harte welkom. Wij verzoeken u dan vriendelijk om telefonisch een afspraak bij ons in te plannen via 026-3118818. Het is ook mogelijk om zonder afspraak bij ons langs te komen. Houdt u dan echter wel rekening met de wachttijden, vooral in de drukke periodes. Wij hopen hiervoor op uw begrip en zien u graag bij Van Essen banden in Westervoort.

Hier kun je op vertrouwen

Onze garanties aan jou

Eerlijke prijzen

Je kunt bij ons vertrouwen op scherpe prijzen. We houden dagelijks de bandenprijzen in de gaten en passen onze prijzen daarop aan.

Modern en vakkundig

Wij werken met moderne apparatuur én geschoolde, ervaren monteurs aan jouw auto. Je hebt de garantie op vakkundige service.

After-sales service

Als klant van Van Essen Banden kun je rekenen op de beste service. Kom gerust langs om een monteur naar je auto te laten kijken.