Meteen naar de inhoud

Balanceren

Wanneer is het nodig om te balanceren en wat wordt ermee bedoeld?

De balans van een band dient gecontroleerd te worden wanneer zich de eerste tekenen van trillingen voordoen. Als uw stuur of dashboard (vaak bij een hogere snelheid) begint te trillen of uw stuur beweegt zich langzaam heen en weer (vaak bij een lagere snelheid) dan duidt dit vaak op een onbalans. Dit kan meestal worden opgelost door te balanceren. De onbalans wordt erger als u hiermee langer door blijft rijden en daarmee verslechtert de conditie van uw band. Komt u dus op tijd bij ons langs en voorkom extra slijtage en kosten die daar weer uit voort kunnen vloeien.

Hoe gaan we bij Van Essen te werk?

Bij Van Essen beschikken we over reguliere balanceer apparaten waarmee wij de wielen balanceren. Maar wij hebben ook  geavanceerde apparatuur waarop wij tegen geringe meerkosten nauwkeurig de gegevens van uw band/wiel combinatie kunnen aflezen. Het computergestuurde balanceer apparaat geeft specifiek tot op de gram aan waar het onbalans in de band zit. Op de aangegeven plaatsen worden vervolgens loodjes in de velgrand geplaatst om de onbalans op te heffen. Onze vakkundige monteurs lopen tot slot de band nog eens helemaal na en controleren of de band met het wiel over de gehele omtrek even zwaar is. De geplaatste loodjes zijn na het monteren van uw band niet meer zichtbaar. Wij adviseren u om bij iedere wiel-wissel altijd opnieuw te laten balanceren.
Lees meer over super-balanceren

  

Gebalanceerde banden zijn veiliger

Het balanceren van uw banden bevordert het rijcomfort. Het zorgt er namelijk voor dat de wielen over de hele omtrek even zwaar zijn en dat er geen onbalans is. De wegligging is daardoor vele malen beter wat weer ten goede komt aan de verkeersveiligheid. 

De voordelen van het balanceren op een rijtje

-Geen trillingen
-Regelmatige slijting van u banden
-Bevordering van het rijcomfort
-Betere wegligging