Meteen naar de inhoud

Velgen richten / reparatie

Wat te doen bij schade aan uw velg?

Bij ons kunt u uw velgen aanbieden voor reparatie. Niets is namelijk zo hinderlijk als een krasje of een deukje aan uw net nieuw gekochte set velgen. Velgen reparatie biedt dan een uitkomst. Na de reparatie zien uw velg(en) er weer als nieuw uit.

Velgen oxidatie

Na verloop van tijd kunnen velgen gaan oxideren. Dit betekent dat het materiaal van uw velg(en) wordt aangetast. Slecht onderhoud of de weersomstandigheden kunnen een oorzaak hiervoor zijn. Van Essen helpt u graag verder. Bij gepolijste velgen schuren wij de oxidatie uit de velg en daarna wordt de velg weer opnieuw gepolijst. Bij een gespoten velg wordt de velg gestraald. Na het stralen van de velg wordt er een grondlaag aangebracht waarna de velg weer opnieuw gespoten wordt. Dit kan uiteraard in elke gewenste kleur.

Schade aan uw velg door stoepranden

Eén van de meest voorkomende schades aan velgen ontstaat door stoepranden. Door te kort door een bocht te rijden of net iets te strak in te parkeren kan uw velg net de stoeprand raken waardoor er krassen in de velg zijn ontstaan. Deze krassen kunnen we bij Van Essen voor u verwijderen. Kleine krasjes worden afgedraaid met een speciale draaibank. De diepe krassen worden eerst opgelast en daarna afgedraaid. Na dit proces kan de velg opnieuw gepolijst of gespoten worden.

Scheuren in de velg

In een velg kunnen ook scheurtjes ontstaan. Deze worden door ons gelast. Dit is helaas niet altijd mogelijk. Of een velg gelast kan worden hangt af van de scheur en het soort velg. Na het lassen van uw velg wordt deze geschuurd en opnieuw gepolijst of gespoten.