Meteen naar de inhoud
Welkom bij Van Essen Banden

Je auto uitlijnen

Veiliger, meer comfort en een lager brandstofverbruik.

Hoe kun je je auto laten uitlijnen bij Van Essen? Je komt daarvoor simpelweg gewoon langs tijdens onze openingstijden. Een afspraak inplannen is niet nodig. 

Waarom kan ik geen afspraak voor uitlijnen inplannen? 

Het is sterk afhankelijk per auto hoe lang uitlijnen duurt. Daardoor zal in praktijk altijd de planning uit kunnen lopen. Je kunt voor uitlijnen je auto hier laten staan of plaatsnemen in de wachtruimte. Uiteraard met een gratis kopje koffie of thee en een snelle internetverbinding. 

Wil je weten hoe druk het op dit moment is? Of wil je een kosten indicatie? Neem dan direct contact op. 

 

Wat is uitlijnen?

Met uitlijnen worden de afwijkingen in de wielstanden opgeheven. Uw wielen zijn onder een bepaalde hoek onder uw auto gemonteerd. Door kuilen in de weg, een aanrijding of door een stoeprandje dat u heeft geraakt kunnen afwijkingen ontstaan in de wielstanden. Deze afwijkingen dienen weer opgeheven te worden voor maximaal rijcomfort.

Waaraan kunt u zien dat uw banden niet goed zijn uitgelijnd?

Het rijcomfort van uw voertuig wordt door een verkeerde uitlijning aanzienlijk verminderd. De wegligging wordt slechter, u heeft minder controle over uw voertuig en u verbruikt meer brandstof. Ook gaan uw rijprestaties achteruit wat weer een negatief effect heeft op de verkeersveiligheid. Tot slot kan een slecht uitgelijnd voertuig ook meer slijtage veroorzaken aan de mechanische onderdelen van uw voertuig.

Uitlijnen bij Van Essen

Bij Van Essen hebben onze experts geavanceerde apparatuur tot hun beschikking om de afwijkingen in de wielstanden bij uw voertuig op te heffen. Het uitlijnen van uw voertuig is specialistisch werk dat met de nodige expertise en kennis van zaken moet gebeuren.

Controle uitlijnen

Wij adviseren u om de uitlijning van uw auto regelmatig te laten inspecteren. Ook als u zelf nog niets in de gaten heeft is het van belang om de uitlijning van uw voertuig te controleren. De kleine afwijkingen kunnen zo in een beginstadium al worden opgeheven waarmee grotere mankementen kunnen worden voorkomen. Als u merkt dat uw auto afwijkt, zwaarder begint te sturen of als het stuur niet soepel terugdraait na het nemen van een bocht, neemt u dan direct contact met ons op en plan uw afspraak vandaag nog in. Wilt u uw camper, sportauto, klassieke of exclusieve auto laten uitlijnen? Neemt u ook dan even contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.