Meteen naar de inhoud

Band met velg combineren

Winterbanden; met of zonder velg?

Laat u iedere winter uw winterbanden monteren op uw huidige velg of heeft u een complete winterset die omgewisseld wordt? De aanschaf van een tweede set wielen heeft meerdere voordelen en wij leggen u graag uit waarom.

De voordelen op een rijtje

Op termijn bent u een stuk voordeliger uit met een tweede set wielen. Uiteraard spelen daarbij uw rijstijl, de aanschafprijs van de banden met velgen en het aantal afgelegde kilometers een rol. De zomervelgen worden in de winter ontzien en ondervinden geen schade van pekel. Ook hoeft een band niet iedere keer gedemonteerd en gemonteerd te worden op de velg. Dit bevordert de stevigheid van de band namelijk niet en er is veel minder kans op beschadiging van de zomervelg/wieldop. Tot slot is een complete wissel van het wiel goedkoper dan het demonteren, balanceren en monteren van een losse band op een velg.

Stalen of lichtmetalen velgen?

Bij uw zomerwielen speelt het design vaak een grotere rol dan bij uw winterwielen. U wil uiteraard dat zowel in de zomer als in de winter uw velgen er mooi uitzien. Voor wie graag velgen in combinatie met een auto ziet is er online onze velgenconfigurator beschikbaar. Ga naar de 3d webshop en bestel vandaag nog een complete set wielen of velgen.