Meteen naar de inhoud

Super balanceren

Super-balanceren / optimaliseren van wielen t/m 40″

Waarom is super balanceren van autobanden nodig? Ook al zijn de velgen recht en voorzien van nieuwe banden; toch hebben veel auto’s last van trillingen in het stuur of trillingen bij een bepaalde snelheid. Dit geldt zowel voor nieuwe als oude banden. Er komen helaas veel afwijkingen voor in nieuwe banden, welke niet zichtbaar zijn voor het blote oog. De Road Force Touch meting van Van Essen Banden zorgt ervoor dat we de afwijking kunnen opsporen in de band of de velg en deze hierna eventueel kunnen corrigeren/verhelpen.

Onze Hunter RoadForce Elite elimineert trillingen en trekkende banden of geeft advies voor vervanging.

Wat kost super-balanceren bij ons?

Welke kosten super balanceren moet u rekening mee houden? Bij de aankoop van nieuwe banden zijn de kosten €5,- extra per wiel/band combinatie. Deze kosten komen op de prijs van normaal balanceren. De totale prijs is afhankelijk van uw voertuig en bandenmaat. Vraag direct een offerte op voor een totaalprijs.

Wanneer u geen nieuwe banden koopt, maar uw auto trilt en u wilt de wielen laten super-balanceren dan zijn de kosten €25,- per wiel/band combinatie. De prijs van superbalanceren is in combinatie met nieuwe banden bestellen altijd lager.

Hunter Road Force Elite balanceer machine

Wij hebben de beschikking over een Hunter Road Force Elite balanceer machine. Dit is op dit moment de meest geavanceerde balanceer machine verkrijgbaar. Met de auto’s van nu is het balanceren van wielen steeds belangrijker geworden.

Balanceren voordelen

Realistisch beeld van band tijdens gebruik

Door middel van een aandrukrol op de band ( Road Force ) wordt met 680 kg gewicht tijdens het balanceren de afwijking in de band/velg gecontroleerd wat kan resulteren in advies of afkeuring. Tevens geeft de machine advies over de positie van de band op de velg, of in welke positie de band verdraaid moet gaan worden voor de minste rolweerstand en balans gewichten.

Straight Track meting

De Hunter heeft ook een Straight Track meting , die aangeeft of de band naar links of naar rechts trekt en geeft ook aan waar het wiel geplaatst moet worden op de auto , dus LV ( links voor ) , RV , LA, of RA met als doel om de auto optimaal rechtuit te laten rijden. Dit advies zal resulteren in een auto die niet meer naar links of rechts trekt tijdens het rijden.

Optimaal en zuiver gecentreerd

Het opspannen van een velg op de Hunter balanceermachine gebeurt met een 4 of 5 punts flens, hierdoor centreert en klemt de velg vanaf de boutgaten op de balanceer as, zoals de velg ook op uw auto is opgespannen. De opspanning is hierdoor optimaal en zuiver gecentreerd, waardoor balanceren op de gram nauwkeurig uitgevoerd kan worden.

Controlepunten super balanceren

Roadforcemeting (meting van variatie in afrolkracht)

Zijwaartse krachtmeting met advies voor montagepositie op het voertuig om “trekken” van het voertuig te voorkomen

Onrondheidsmeting

SmartWeight technologie voor gewicht besparing (minimaal lood gebruik, wielspaak herkenning)

3D Wheel Scan detecteert de kleinste oneven heden in band en velg

Hunter RoadForce Elite 2