Meteen naar de inhoud
Welkom bij Van Essen Banden

Kleine beurt voor uw auto

  • Periodieke onderhoudsbeurt
  • Houdt uw auto in top conditie

Een kleine beurt laten uitvoeren

De kleine beurt aan de auto is jaarlijks aan te raden om zo problemen en technische mankementen te voorkomen. Deze kleine beurt kunt u uit laten voeren bij Van Essen, uw autospecialist. Is het tijd voor de kleine beurt aan uw auto? Dan kunt u een afspraak bij ons maken en wij regelen de rest, zo makkelijk kan het zijn.

Op de kleine beurt auto kun je gewoon wachten

De kleine beurt is relatief snel gedaan en dat uiteraard tegen een aantrekkelijk tarief. Je kunt tijdens het laten uitvoeren van deze service beurt wachten met koffie of thee, wifi en op prettige, rustige (werk)plek. De kosten van een kleine beurt bij Van Essen zijn op aanvraag, dit is namelijk afhankelijk van type auto en kilometerstand. Je kunt hierover telefonisch contact opnemen. Tijdens het klein onderhoud aan uw auto nemen we alle belangrijke zaken mee die periodiek gecheckt moeten worden. De reden dat per auto de prijs kan verschillen heeft te maken met de kosten voor materialen. In de ene auto gaat bijvoorbeeld meer olie dan in de andere. Ook kunnen filters en andere onderdelen die we vervangen een hogere prijs hebben. We nemen voor we aan het werk gaan de kosten met u door. Na deze service beurt is uw auto weer tip top in orde en kunt u geruime tijd zorgeloos van uw auto genieten.

Gelijk een afspraak maken voor de kleine onderhoudsbeurt aan uw auto? We helpen u graag verder. Ook als u vragen heeft over klein onderhoud aan uw auto, neem geheel vrijblijvend contact met ons op.

Geen vervelende verrassingen

De auto kleine beurt jaarlijks laten uitvoeren is een vast gegeven in de autowereld, want daarmee worden alle punten die tijdens gebruik slijten nagelopen. Als er tijdens zo’n beurt iets geconstateerd wordt, dan kan daar gelijk op gehandeld worden. Dit betekent ook dat de eventuele schade beperkt blijft, waardoor u op termijn niet tegen hogere kosten aanloopt.

Mochten er zaken geconstateerd worden tijdens de kleine onderhoudsbeurt die aangepakt moeten worden, dan zullen we dit nooit zomaar doen. Alles wat bovenop de reguliere beurt komt zullen we eerst met u overleggen. Hierdoor weet u altijd wat de kosten van de kleine beurt aan uw auto onder de streep zijn en komt u niet voor vervelende verrassingen te staan.

De belangrijke kleine onderhoudsbeurt

Wat is een kleine beurt? Het zegt het zelf eigenlijk al, een beperkte controle op alle belangrijke onderdelen van uw auto. De kleine beurt is belangrijk om verschillende redenen, waarvan we er al een paar hebben aangehaald. Heeft u een vrij nieuwe auto? Dan is een kleine beurt ook aan te raden, aangezien bepaalde gedeeltes onder de garantie vallen en goed onderhoud een vereiste is, wil u daar aanspraak op blijven maken mochten er problemen ontstaan.

Buiten dat bestaat de kleine onderhoudsbeurt uit verschillende checks. Zo zullen wij de claxon controleren, net zoals de airbags, ruitenwissers, ruitensproeiers, de verlichting en ga zo maar door. Natuurlijk controleren we ook de bandenspanning even en we werpen een blik op de remschijven, remblokken, remvloeistof, enzovoort. Indien iets aangevuld moet worden, dan doen we dat gelijk.

Moet er iets vervangen worden, dan laten we dat natuurlijk weten! De grote beurt is echter ook belangrijk het het voornaamste verschil tussen de grote en kleine beurt is dat we bij de grote beurt nog veel meer onderdelen bekijken. Ook deze beurt is belangrijk om periodiek uit te laten voeren.

Wat kost een kleine beurt?

Een goede vraag die we altijd als eerste krijgen. De kosten zijn afhankelijk van de auto, kilometerstand en aanvullingen. Andere vervangingen en eventuele reparaties staan daar los van en kunnen voor extra kosten zorgen.

Daarover zullen wij u altijd informeren en in overleg met u zullen we nadien vervolgstappen nemen. U heeft dus altijd invloed op wat wij doen en daarbij ook direct zicht op de kosten van de kleine beurt. Vergeet trouwens niet dat uw auto eens in de zoveel tijd ook een grote beurt nodig heeft. Dit kan gecombineerd worden met de kleine beurt, gezien de grote beurt uit dezelfde checklist bestaat, maar dan aangevuld met nog meer onderdelen.

U kunt bij een grote beurt overigens profiteren van een gratis APK. Vraag zeker even naar de voorwaarden, want als u zo’n beurt laat uitvoeren zit u gelijk helemaal goed. We pakken immers letterlijk alles mee en daarmee kan u in de kosten besparen.

Wanneer kleine beurt aan de auto?

Weet u niet precies wanneer het tijd is voor de kleine onderhoudsbeurt aan uw auto? Heeft u meer vragen over de prijs van de kleine beurt of wat eventuele extra kleine beurt kosten kunnen zijn? Wilt u een afspraak maken voor de kleine beurt, of juist een grote? Wilt u meer weten over de kosten van de kleine beurt voor uw auto? Of heeft u andere vragen? Waar u ook mee zit, bel ons op: 026 – 311 88 18 en krijg gelijk antwoord!