Meteen naar de inhoud
Welkom bij Van Essen Banden

Oliefilter
vervangen

Houd je motor in topconditie, verbeter de prestaties en voorkom schade.

Bij algemeen onderhoud van uw auto komt van alles kijken. Een belangrijk onderdeel hiervan is het vervangen van het oliefilter het en verversen van de olie. Dit is bij ons dan ook vaste prik wanneer uw auto een grote of kleine beurt krijgt. Wat de functie van motorolie en het filter precies is en waarom u deze tijdig moet verversen, leest u hier. 

Waarom de oliefilter auto vervangen?

De oliefilter van de auto heeft een belangrijke functie. Motorolie smeert alle bewegende onderdelen van de motor. Het zal voor zich spreken dat dit op peil moet blijven door de motorolie van de auto regelmatig te verversen. Gebeurt dit niet, dan gaan deze onderdelen schuren en zullen slijtage of zelfs defecten het gevolg zijn. Zonder voldoende olie of wanneer de motorolie oud en vies wordt, gaat uw motor geheid snel kapot en rijdt u bovendien minder efficiënt. Het oliepeil is dan ook belangrijk om in de gaten te houden. Maar wist u dat olie niet alleen een smeermiddel is? Het zorgt er namelijk ook voor dat de motor koel blijft én het is een reinigingsmiddel. Naast dat er voldoende olie aanwezig moet zijn, moet deze ook schoon zijn. Op die manier komt er geen vuiligheid in de motoronderdelen en blijft alles soepel bewegen. De olie schoon houden is de taak van het oliefilter. Doordat de metalen onderdelen van de motor altijd enigszins langs elkaar zullen schuren, komen er vuiltjes in de motor terecht. Ook zal zich stof, roet en verbrandingsresten in de motor verzamelen. Op den duur raakt echter het oliefilter te vol om zijn werk goed te doen. Het oliefilter wordt meestal samen met de olie vervangen, al dan niet tijdens de grote of kleine beurt van uw auto. 

Wanneer oliefilter vervangen? 

Wij raden het u aan om grofweg elk jaar of om de 10.000-15.000 kilometer uw oliefilter te vervangen. Vraagt u echter veel van uw auto, dan is het advies om dit vaker te doen. Let vooral op in de volgende gevallen:

  • U rijdt veel off road of in stoffige omstandigheden. 
  • U rijdt veel met een aanhanger, trailer, caravan of zware lading.
  • U rijdt voornamelijk korte afstanden en minder op de snelweg.
  • U vraagt anderzijds veel van uw auto.

Hoe meer u uw auto belast, hoe sneller het tijd is voor nieuwe olie en een nieuwe oliefilter. Komt u dus zeker eens per jaar even langs de garage voor onderhoud en verversing van olie en vervangen van de oliefilter. Wij zijn een universeel autobedrijf en werken aan alle merken en modellen auto’s.

Oliefilter vervangen in Arnhem bij Van Essen

Is het tijd om uw motorolie en oliefilter auto te vervangen in Westervoort naast Arnhem, kom dan bij ons langs. Wij verversen uw motorolie door allereerst de oude olie af te tappen. Daarna vervangen wij de oliefilter van de auto. Vervolgens vullen we de motor van uw auto bij met de voorgeschreven motorolie. Dat wil zeggen, de olie die volgens de fabrikant van uw auto bij uw motor hoort. Uiteraard gebruiken wij enkel olie van hoge kwaliteit. Wij raden het u af om zelf een nieuw oliefilter te installeren. Uw oude filter zal namelijk vol zitten met oude olie, welke bij het speciale afval moet. Hoewel een oliefilter kopen om deze te vervangen mogelijk is, is het een routineklusje voor onze monteurs en kan het beter uitbesteed worden. Zo ben je er zeker van dat het goed gebeurt, je na vervanging niet met lekkage komt te zitten en is de oude filter en gebruikte olie daarna afgevoerd. De oliefilter vervangen heeft kosten die afhankelijk zijn van de auto. De prijs van de oliefilter is per model anders en ook het type olie en de hoeveelheid olie die in de motor gaat verschilt enorm. Neem contact op om de oliefilter van je motor professioneel door onze monteurs te laten vervangen. Onze medewerkers kunnen je direct de kosten oliefilter vervangen en de motorolie verversen geven.

Nieuwe motorolie als onderdeel van de grote en kleine beurt van uw auto

Uiteraard hoeft u niet slechts voor het bijvullen van uw olie bij ons langs te komen. Het verversen van de olie en het vervangen van uw oliefilter hoort namelijk bij het algemeen onderhoud van uw auto en is onderdeel van de kleine en grote beurt. Tijdens een kleine beurt controleren we bijvoorbeeld uw bandenspanning, verlichting, airbag en remwerking. We vullen ook uw koelvloeistof, remvloeistof en ruitenwissers bij. Hiernaast worden motorolie en oliefilter vervangen. Bij de grote beurt kijken we eveneens naar zaken als de gordels, koppeling, schokdempers, distributieriem, waterpomp en nog veel meer. Het zal voor u goedkoper uitvallen wanneer u niet afzonderlijk langskomt voor olieverversing, maar dit deel laat uitmaken van een grote of kleine beurt. U kunt ons desgewenst de APK uit laten voeren tijdens de grote beurt van uw auto – geheel gratis!

Plan gemakkelijk een afspraak in

U kunt ons natuurlijk gewoon telefonisch bereiken om een afspraak in te plannen voor het nodige onderhoud aan uw auto. Nog gemakkelijker is het om direct online een afspraak voor onderhoud of grote of kleine beurt van uw auto te boeken. In onze online planner ziet u gelijk wanneer wij u kunnen ontvangen. Onze garage in Westervoort, Arnhem is voorzien van een fijne wachtruimte waar u onder het genot van een kopje koffie en gratis WiFi wacht tot uw auto weer rijklaar is.