Meteen naar de inhoud

APK

Wat is een APK keuring?

De Algemene Periodieke Keuring (APK) is een in Europa wettelijk verplichte keuring om de verkeersveiligheid te bevorderen en het milieu te beschermen. Tijdens een APK keuring wordt uw voertuig beoordeeld op verkeersveiligheid, milieu en registratie. Bij een dieselauto wordt er ook gemeten hoeveel roet er wordt uitgestoten.

Wanneer en hoe vaak moet mijn voertuig gekeurd worden?

Het is belangrijk voor u om te weten of en wanneer uw voertuig goedgekeurd moet zijn. Als uw voertuig APK plichtig is, dan mag u niet rijden zonder geldige APK. U moet uw voertuig laten keuren bij een RDW erkend bedrijf. U laat uw voertuig keuren door een keurmeester en na afloop van de keuring ontvangt u een keuringsrapport. Op uw keuringsrapport staat een datum vermeld waarvoor uw voertuig opnieuw goedgekeurd moet zijn. U bent in het bezit van een keuringsrapport als uw auto al eerder gekeurd is. Heeft u uw auto nog nooit eerder laten keuren? In onderstaand schema kunt u aflezen wanneer uw voertuig voor het eerst gekeurd moet worden.

Herinnering APK keuring

De Rijksdienst Wegverkeer (RDW) helpt u middels een brief of door een bericht in uw berichten inbox van mijn overheid herinneren aan de APK vervaldatum. U blijft echter als eigenaar van een voertuig wel altijd zelf verantwoordelijk voor het op tijd laten keuren van uw voertuig. U kunt uw voertuig al vanaf twee maanden voor de vervaldatum laten keuren. Er kunnen zich uiteraard ook omstandigheden voordoen waardoor u uw voertuig niet op tijd kunt laten keuren. Voor meer informatie hierover verwijzen wij u graag door naar de website van het RDW.

APK keuring bij Van Essen

Bij Van Essen bent u aan het juiste adres voor uw APK keuring. Wij zijn een RDW erkend bedrijf en hebben drie vakkundige APK keurmeesters in dienst. Bij een keuring controleren wij uw voertuig op basis van de officiële regelgeving. Wij kijken onder andere naar de remmen, wielophanging, schokdempers, banden, verlichting, carrosserie, uitstoot van uitlaatgassen en de kilometerstand. Voor een uitgebreid en duidelijk overzicht van de regelgeving verwijzen wij u graag door naar de pagina keuringseisen van het RDW. Als de kosten tijdens een keuring hoog uit blijken te vallen of uw auto komt niet door de keuring, dan kunt u eerst netjes een telefoontje van ons verwachten. Wij voeren geen grote reparaties uit zonder eerst met u te overleggen. U beslist ten slotte zelf wat er met uw voertuig moet gebeuren.

RDW erkend