Banden

Veilig op weg met de juiste banden

Goede banden zorgen ervoor dat u comfortabel en veilig de weg op kunt. Bij Van Essen vindt u een breed assortiment bandenmerken. U heeft bij ons volop keuze uit diverse zomer- en winterbanden van topmerken zoals Goodyear/Dunlop, Michelin, Continental, Pirelli, Firestone, Kleber, Hankook en Vredestein. Daarnaast heeft Van Essen ook betaalbare budgetbanden en vier seizoenen banden die geschikt zijn voor het hele jaar.

De juiste band in elk seizoen

Het is van belang om per seizoen met de juiste banden te rijden. Het profiel van een winterband is namelijk anders dan die van een zomerband. Een winterband heeft betere grip op een besneeuwd en nat wegdek terwijl een zomerband met hogere temperaturen juist weer beter presteert. Wanneer u niet veel kilometers maakt en niet met winters weer rijdt, zijn 4-seizoenenbanden een goede optie.

Bandenservice

Banden die regelmatig vakkundig onderhouden worden gaan een langere tijd mee. Van Essen biedt u een uitstekende bandenservice. En dan hebben wij het niet alleen over autobanden. U kunt bij ons terecht voor banden in alle soorten en maten voor ieder type voertuig.
Kortom: voor iedere klant hebben wij een band!

Bandenwissel en bandenopslag

Wij raden u aan om per seizoen op het juiste type band te rijden. Kom dus op tijd voor uw bandenwissel, zodat u niet voor onaangename verrassingen komt te staan als het weer omslaat. Eenmaal de wielen gewisseld en weet u niet waar u met uw andere set naartoe moet? Wij bieden hiervoor een oplossing. U kunt uw wielen bij ons opslaan in ons speciaal uitgeruste bandenhotel. Van Essen beschikt over een speciaal ingerichte ruimte voor de bandenopslag die voldoet aan alle eisen.

Lees meer over bandenwissel

Lees meer over bandenopslag

Onderhoud

Bij Van Essen verzorgen wij ook het gehele onderhoud aan uw voertuig. Voor alle merken en modellen kunt u bij ons terecht. Reparaties, APK en servicebeurten voeren onze gespecialiseerde monteurs en keurmeesters voor u uit. Vooraf krijgt u altijd een duidelijke prijsopgave van ons, zodat u achteraf niet voor verassingen komt te staan. En wist u dat uw APK bij een grote onderhoudsbeurt zelfs helemaal gratis is? Maak dus snel een afspraak of kom langs!

preloader