Meteen naar de inhoud

Motor/scooter/quad

Motor

Motorrijders zijn er in allerlei soorten en maten. De één toert liever rustig rond terwijl de ander juist wat steviger door wil rijden. Feit blijft dat uw banden slechts het enige contact met de weg zijn. Een goede grip op het wegdek is dus van levensbelang. Een motorband dient zich perfect naar het asfalt te voegen voor optimaal rijcomfort. Dit speelt ook een grote rol bij het maken van bochten. Een motorrijder moet kunnen vertrouwen op de goede kwaliteit van de banden. Bij Van Essen bieden wij u een compleet assortiment motorbanden. Welke band voor u geschikt is hangt af van het gebruik en het type motor.

Enkele voorbeelden:

-Sport
-Tour
-Off road
-Cross
-Race

Een motorband dient naast genoeg grip op het wegdek ook te zorgen voor een optimale afvoer van water en vuil. Voldoende vering en stabiliteit speelt ook een grote rol. Bij Van Essen helpen wij u graag verder met het vinden van de juiste motorband voor u. Eénmaal de juiste band gevonden? Blijf uw banden dan regelmatig controleren of deze nog in een goede conditie verkeren en op spanning zijn. Met een te lage bandenspanning verbruikt u meer brandstof dan noodzakelijk is en slijten uw banden harder. Uw wegligging wordt slechter waardoor de besturing ook moeizamer verloopt.

Let dus bij aanschaf van nieuwe motorbanden op het volgende:

-Juiste type motorband
-Goede afvoer van water en vuil
-Grip in de bochten
-Stabiliteit

Scooter

Net zoals bij motorrijders geldt voor scooterrijders ook dat de banden slechts het enige contact met het wegdek zijn. Uw scooterbanden dienen dus in optimale staat te zijn voordat u gaat rijden. Wij leveren banden voor uw scooter of brommer van alle bekende merken, maar ook zijn er diverse minder bekende merken te verkrijgen bij ons. Kom gerust eens langs en vraag naar de mogelijkheden.

Quad

Naast motor en scooterbanden bestaat er nog een aparte categorie. Namelijk banden voor een quad. Je rijdt natuurlijk optimaal met de juiste band en de juiste bandenspanning. Banden voor quads worden in verschillende maten en profielen geproduceerd. Bent u op zoek naar banden voor uw quad? Wij informeren u bij Van Essen graag over de mogelijkheden.