Bandenwissel

Waarom banden wisselen?

Het is altijd aan te raden om met banden te rijden die passend zijn voor het seizoen. Dus zomerbanden in de zomer en winterbanden in de winter. Dit zorgt voor meer grip en minder slijtage. Zodra de temperatuur onder de 7 graden komt heeft een winterband aanzienlijk meer grip op een beregend of besneeuwd wegdek dan een zomerband. Uw remweg is daarmee ook een stuk korter, wat ten goede komt aan uw veiligheid en dat van uw mede weggebruikers. Een bandenwissel houdt niet alleen in een wissel van zomerband naar winterband of andersom. Vaak slijten banden op de aangedreven as eerder en is de slijtage dus niet gelijkmatig. Door de banden ook van voor naar achter en vice versa te wisselen slijten de banden gelijkmatig. Dit bevordert het rijcomfort en is beter voor de verkeersveiligheid. 

Wanneer banden wisselen?

Banden moeten wettelijk vervangen worden bij een restprofiel van 1,6 mm. Voor uw eigen veiligheid adviseren wij het niet zo ver te laten komen. Een zomerband adviseren wij te vervangen bij een restprofiel van 2 mm diepte. Voor een winterband is dat 4 mm. Ook is het aan te raden om uw banden te wisselen als het tekenen van veroudering vertoont, zoals scheurtjes of uitdroging. Daarnaast moet u nooit blijven doorrijden met een band die flink beschadigd is of opeens flinke slijtage heeft ondergaan. De prestaties van de band zijn dan niet meer optimaal. Veel belangrijker is nog dat uw veiligheid daarmee ook niet meer gewaarborgd is.

Lex banden wisselen

Afspraak maken

Liggen uw banden niet bij ons in opslag? Dan verzoeken wij u vriendelijk om telefonisch een afspraak in te plannen voor uw bandenwissel. U mag natuurlijk ook altijd zo bij ons langskomen zonder afspraak, maar houdt u dan wel rekening met eventuele (lange) wachttijden in de wisselperiodes. Als u uw banden wel bij ons in opslag heeft liggen dan kunt u zelf via onderstaand bandenwissel reserveringssysteem online een afspraak inplannen. Op deze manier hopen wij de wachttijden in drukke periodes te verminderen. Het inloggen is eenvoudig. Uw login naam is uw debiteur nummer en uw wachtwoord is het kenteken van uw auto genoteerd in hoofdletters zonder tussenliggende streepjes. Deze gegevens kunt u terugvinden in de bevestigingsmail die u van ons heeft ontvangen of op uw laatste factuur. 

Voorwaarden gebruik BRS (bandenwissel reserveringssysteem)

U kunt bij ons een afspraak inplannen in een openstaand blok tot 33 uur van tevoren. In de uren daarvoor hebben wij namelijk tijd nodig om uw banden alvast klaar te zetten en om de planning voor die dag te maken. Afmelden kan eveneens tot 33 uur van tevoren. U kunt dat zelf regelen via ons systeem. Vergeten af te melden of komt u niet opdagen? Dan zijn wij genoodzaakt u hiervoor € 22,50 in rekening te brengen. Wilt u een afspraak maken voor een SUV of een bus? Dan verzoeken wij u vriendelijk deze in te plannen op brug 1 of brug 2. 

Komt u losse banden wisselen? Dan wordt er altijd door ons gebalanceerd. Als u een complete set (band + velg) komt wisselen kunt u ervoor kiezen om te balanceren. Wij raden dit echter wel aan om eventuele problemen en extra kosten achteraf te voorkomen. Balanceren in combinatie met een bandenwissel is namelijk goedkoper dan dat u later nog eens apart terug komt voor het balanceren. Vergeet u verder niet om eventueel de wielmoeren/wielsloten mee te nemen als u komt wisselen.

Bij Van Essen streven wij ernaar om uw bandenwissel op tijd uit te voeren. In ons BRS systeem kan er per half uur op vier bruggen een bandenwissel worden ingepland. Dat houdt echter niet in dat ook iedere bandenwissel met een half uur klaar is. Onze garage beschikt in totaal over 12 bruggen die wij bewust niet allemaal vol plannen. Zo houden wij de capaciteit en tijd vrij voor eventuele uitloop, reparaties, pech gevallen en klanten die geen afspraak hebben gemaakt.

Door gebruik te maken van ons BRS systeem gaat u akkoord met onze voorwaarden.

preloader