Accu

Het belang van een goed werkende accu

Dankzij de accu start de motor van uw auto. Ook andere auto onderdelen zoals de verlichting, radio, verwarming en navigatiesysteem krijgen stroom vanuit de accu. Een goed werkende accu voorkomt startproblemen, eventuele stilstand en onveilige situaties.

Accu controle

Het is belangrijk dat u regelmatig uw accu laat controleren. Een accu gaat na verloop van tijd achteruit in vermogen als gevolg van de wisselwerking tussen laden en ontladen. In de winter heeft uw accu minder startvermogen omdat deze koud is. De andere onderdelen in uw auto die ook stroom verbruiken van de accu kunnen dan de doorslag bij een zwakke accu geven, waardoor uw motor niet meer wil starten. Ook bij hitte onder de motorkap verslechtert de conditie van uw accu. Door regelmatig controle uit te laten voeren heeft uw accu een beter startvermogen en is de kans dat u ergens stil komt te staan minimaal. U rijdt hierdoor een stuk veiliger en met meer zekerheid.

Accu testen bij Van Essen

Start uw auto niet meer goed of misschien wel helemaal niet meer? Laat dan uw accu testen bij Van Essen. Ook als uw twijfelt bent u natuurlijk altijd van harte welkom om uw accu even te laten controleren. Wij hebben speciale apparatuur ter beschikking om snel een goede inschatting te kunnen maken van de werkelijke conditie van uw accu. Wij onderzoeken voor uw wat er aan de hand is en bespreken daarna met u de mogelijkheden. Uw accu zou bijvoorbeeld ook alleen maar leeg kunnen zijn in plaats van kapot. In dat geval is uw accu opladen voldoende. Als er echter meer aan de hand is dan zullen wij u aanraden om uw accu te vervangen.

Topmerken accu’s

Van Essen levert accu’s van de topmerken Varta, Bosch, Landport en Centurion. De accu’s hebben een lange levensduur en onderscheiden zich door probleemloos gebruik. Ook leveren wij accu’s voor uw landbouwvoertuig, motorfiets, grasmaaier, caravan, camper of boot. Is uw merk of type accu niet op voorraad? Dan kunnen wij deze natuurlijk altijd voor u bestellen.

Lever uw oude accu in

Bij het vervangen van uw accu houden wij graag uw oude accu hier. Een accu bevat namelijk belastende materialen voor het milieu. Bij Van Essen wordt uw oude accu op een milieuvriendelijke manier verwerkt en wordt het milieu niet onnodig belast. U kunt ook zelf uw oude accu inleveren bij een klein chemisch afval depot of bij de chemokar van uw gemeente.