Meteen naar de inhoud
Welkom bij Van Essen Banden

distributieriem vervangen

  • Voorkom schade: vervang tijdig de distributieriem
  • Kies voor een hoge kwaliteit riem

De distributieriem vervangen

De distributieriem in de auto is de belangrijkste riem die u in de motor aantreft, het zorgt immers voor de trekkracht van uw motor. Er zijn hoofdzakelijk twee varianten: de ketting en de distributieriem. Het voordeel van de ketting is dat deze niet of zelden vervangen hoeft te worden, het nadeel is dat deze meer geluid maakt. De distributieriem moet op een gegeven moment wel vervangen worden, maar is veel minder luidruchtig.

Het verschilt per auto wat voor type gebruikt wordt, maar in het geval van de distributieriem zal deze op den duur aan vervanging toe zijn. In veel gevallen is dit tussen de 60.000 – 100.000 km of na 3, 4 of 10 jaar. Per merk en model auto verschilt dit.  Neem contact op bij twijfel of de riem wel vervangen is of om te controleren of deze binnenkort aan vervanging toe is. Voor het vervangen van de riem kunt u bij Van Essen terecht, wij zijn gespecialiseerd is het vervangen van de distributieriem. Gezien deze riem bestaat uit sterk rubber, zal het op een gegeven moment aan kwaliteit verliezen. Dit puur door slijtage bij het rijden met de auto.

Wanneer distributieriem vervangen?

Dat verschilt per auto, maar ook per gebruik. Bij veelvuldig rijden zal de slijtage hoger zijn dan bij een auto die geregeld stilstaat. Daarom is de indicatie veelal een kilometerstand en dat varieert per merk en type auto. In de handleiding staat meestal aangegeven wanneer de distributieriem vervangen moet worden, maar wij kunnen u daarin natuurlijk ook adviseren. Zeker bij een oudere auto gaat ook de leeftijd op de riem een factor van veroudering zijn. Het rubber droogt uit waardoor de kans op het knappen van de riem toeneemt.

Merkt u dat de trekkracht afneemt, hoort u geluiden die u niet zou moeten horen of loopt u ergens anders tegenaan? Dan is de kans groot dat het tijd is voor het vervangen van de distributieriem en onze monteurs weten precies wanneer het moment daar is. Neem dus zeker even contact op om meer te weten te komen of maak gelijk een afspraak.

Meerdere riemen

Vandaag de dag bestaat het geheel onder de motorkap uit meerdere riemen dan alleen de distributieriem. Zo worden er ook riemen gebruikt voor de stuurbekrachtiging, aircopomp en meer. Ook als die aan vervanging toe zijn kan u bij Van Essen terecht. Werkt uw auto met een multiriem? Dit is iets complexer vanwege de multifunctionaliteit. Maar vanzelfsprekend kunnen wij de multiriem vervangen als dat nodig is.

We begrijpen echter dat u niet bekend bent met wat er allemaal onder de motorkap zit. Moet u de v-snaar vervangen? De multiriem vervangen of is er wat anders aan de hand? Voor al uw vragen omtrent het motorblok van de auto kan u bij ons terecht. Wij zijn uw specialist in reparatie, onderhoud en alles wat daar nog bij komt kijken.

Multiriem, v-snaar of ketting?

Weet u niet zeker of uw auto werkt met een multiriem, v-snaar of ketting? Wij kunnen het u veelal zo vertellen en u tegelijk informeren over de kosten van de distributieriem vervangen, of van een van de andere soort riemen.

Specialistische aanpak

Bij de distributieriem vervangen of de multiriem vervangen moet u denken aan zeer specialistisch werk, omdat we hiervoor de juiste afstelling moeten garanderen. Het is vanzelfsprekend aan te raden om de vervanging van riemen door een autospecialist uit te laten voeren, gezien die precies weet van wat hoe of wat.

De afstelling richt zich op de spanning van de distributieriem, die precies goed moet zijn: niet te strak, maar ook zeker niet te slap. Ook mag de riem niet dubbelgevouwen worden, want dat kan knikjes opleveren en dat kan een oorzaak van problemen worden. Dus lang verhaal kort: de distributieriem vervangen laat u het beste door een autospecialist uitvoeren.

Gezien elke auto anders is, is ook elke klus in dit opzicht anders. We raden u daarom aan een vrijblijvende offerte op te vragen, zodat u precies weet wat u kan verwachten en niet tegen vervelende verrassingen aanloopt. Weet dat u voor de v-snaar vervangen, multiriem vervangen en distributieriem vervangen in ieder geval altijd bij ons aan kan kloppen.

Maar ook voor een periodieke controle kan u bij ons terecht. Wij kunnen u dan precies vertellen wat de staat van de distributieriem is, hoelang deze naar verwachting nog meegaat en waar u op termijn rekening mee moet houden. Dit is erg prettig, want zo komt u niet plots voor verrassingen te staan. U kunt immers anticiperen.

Distributieriem vervangen kosten

Vroeg of laat zal de distributieriem en in sommige gevallen de distributieketting vervangen moeten worden. Het eerste waar u dan aan denkt zijn de kosten van de distributieriem vervangen. Dat verschilt per merk en model auto, maar als u ons contacteert kunnen we dat vaak direct vertellen. Op voorhand weet u dan de distributieriem kosten, eventueel in combinatie met het vervangen daarvan.

Voor alle soorten v-riemen, v-snaren en multiriemen zit u bij Van Essen Banden & Autoservice in Westervoort, Arnhem goed. Ook als u niet zeker weet of u een distributieriem of ketting gebruikt, wij kunnen het zo achterhalen. We gaan graag voor u aan de slag, zodat uw motor perfect blijft lopen.