Zomerbanden

Waarom heeft u zomerbanden nodig?

Het is altijd aan te raden om met banden te rijden die passend zijn voor het seizoen. Dus in de zomer rijdt u op zomerbanden. Zomerbanden hebben perfecte rijeigenschappen en zijn zeer geschikt voor temperaturen boven de 7 graden. Winterbanden hebben de beste grip bij kou en sneeuw, maar voor de rest van het jaar kunt u het beste op zomerbanden rijden. Het rubber van een zomerband is van harder materiaal gemaakt wat bij warmer weer meer voordelen biedt.

Wanneer is het tijd voor zomerbanden?

In de lente en de zomer zijn de weersomstandigheden ideaal voor zomerbanden. In deze periodes lopen de temperaturen op en is een zomerband het meest veilig. Dankzij het speciale profiel en de rubbersamenstelling van een zomerband heeft u meer grip op de weg en staat u een stuk sneller stil. In de zomer door blijven rijden op winterbanden is geen goed idee. Door het zachte rubber van een winterband wordt de remweg van uw auto bij een hogere temperatuur langer, waardoor de kans op verkeersongevallen toeneemt.

De voordelen van zomerbanden

-Geschikt voor hogere snelheden
-Meer grip op de weg
-Kortere remweg waardoor er minder kans is op ongelukken
-Betere wegligging dankzij de rubber samenstelling
-Verbeterde veiligheid voor u, uw passagiers en alle andere weggebruikers.
-Uw winterbanden gaan langer mee

Afspraak maken bandenwissel

Heeft u uw banden bij ons in opslag liggen? Maak dan via onderstaande knop zelf een afspraak via ons bandenwissel reserveringssysteem.

Liggen uw banden niet bij ons in opslag? Dan verzoeken wij u vriendelijk om telefonisch een afspraak in te plannen voor uw bandenwissel. Door in de drukke periodes voornamelijk op afspraak te werken hopen wij de wachttijd voor u te verkorten en iedereen zo spoedig mogelijk op weg te helpen. Daarnaast is het altijd mogelijk om zomaar bij ons langs te komen zonder afspraak. In dit geval dient u wel rekening te houden met langere wachttijden. Wilt u meer informatie over een bandenwissel of over het reserveringssysteem? Klik dan HIER.

preloader