Meteen naar de inhoud

Servicebeurten

Regelmatig onderhoud met de servicebeurten bij Van Essen

Goed en regelmatig onderhoud aan uw auto is heel erg belangrijk. Een auto heeft op tijd de servicebeurten nodig. Deze periodieke controles zijn van belang voor de levensduur van de auto en uw veiligheid.

Wanneer dient u bij ons langs te komen voor onderhoud?

Het is verstandig om uw voertuig minimaal jaarlijks te laten controleren. De belangrijke zaken worden dan nagelopen en eventueel gerepareerd. Naast de jaarlijkse controle zijn er ook onderdelen die een bepaalde levensduur hebben. Deze moeten wellicht tussentijds een keer vervangen worden. Ook geldt er voor sommige onderdelen een bepaald vervangingsmoment na een aantal jaar of na een bepaald aantal gereden kilometers. En tot slot zijn er natuurlijk nog de onvoorziene reparaties. Deze komen altijd onverwachts en vaak ook nog eens op een moment dat het u totaal niet uitkomt. Bij uw auto hoort een instructieboekje of een onderhoudsboekje waarin alle onderhoudsbeurten staan genoteerd. U kunt daarin altijd nakijken wanneer uw auto voor het laatst onderhoud heeft gehad en ook wanneer het onderhoud weer nodig is. Tegenwoordig zijn de auto`s uitgerust met allerlei elektronica. Via een waarschuwingslampje op het dashboard wordt er dan aangegeven wanneer de eerstvolgende onderhoudsbeurt is.

Kleine beurt bij Van Essen

Tijdens een kleine beurt wordt uw auto nagelopen op alle belangrijke punten. Uw claxon en airbag moeten goed werken evenals de ruitenwissers en de ruitensproeiers. De verlichting moet het allemaal doen en deze moet ook goed afgesteld staan. De bandenspanning moet voldoende zijn en uw banden moeten nog genoeg profiel hebben. Ook controleren wij uw remschijven, remblokken en de handrem. De motorolie en het oliefilter worden vervangen. Tot slot vullen wij uw koelvloeistof, remvloeistof en ruitenwisservloeistof bij. Als er tijdens deze controle gebreken aan het licht komen die buiten de werkzaamheden van de kleine beurt vallen, dan worden deze gebreken in overleg met u hersteld.

Grote beurt bij Van Essen

Een grote beurt omvat ten eerste alle punten van een kleine beurt. Daarnaast kijken wij ook naar uw verwarming, de veiligheidsgordels en de koppeling. Ook uw ruiten, spiegels en bumpers worden gecontroleerd. Uw remmen worden getest en de remleidingen worden nagekeken. Uw schokdempers en aandrijfassen ondergaan ook een inspectie. Naast al het bovenstaande werpen wij ook een blik op uw brandstoftank en brandstofleidingen. Ook controleren wij uw auto op roestvorming. Wij inspecteren uw radiateur, waterpomp, bougies en distributieriem. Tot slot vervangen wij uw luchtfilter en interieurfilter. Bij een grote onderhoudsbeurt krijgt u bij ons op verzoek een GRATIS APK (exclusief roetmeting). Een Algemene Periodieke Keuring is verplicht. Het is dus verstandig om dit te combineren met een grote beurt. Zo bespaart u kosten en is uw auto weer piekfijn in orde.

Reparaties en kosten behorende bij de servicebeurten

Een kleine beurt kunt u bij ons al laten doen vanaf € 59,00. De prijs is afhankelijk van het merk en type auto. Ook bij een grote beurt variëren de prijzen. Reparaties die wij uitvoeren aan uw auto vallen buiten de prijzen van onze servicebeurten. Kleine reparaties kunnen wij vaak direct voor u realiseren. Bij ons is het gebruikelijk om van tevoren met u te overleggen over de werkzaamheden en de daarbij behorende kosten. Zo weet u precies waar u aan toe bent.