Meteen naar de inhoud
Welkom bij Van Essen

Airco
service

Maak gebruik van onze airco aanbieding. Je airco gecontroleerd op lekkage, schoongemaakt en gevuld. 

Airco in de zomer en in de winter

Een goed functionerende airco zorgt voor de juiste temperatuur en regelt de luchtvochtigheid. Bij het gebruik van de airconditioning in uw auto denkt u waarschijnlijk gelijk aan de verkoeling die u in de zomer geboden wordt, maar ook in de winter is het gebruik van het aircosysteem erg handig. Uw beslagen ruiten zullen in de winter veel sneller ontwasemen als u de airco gebruikt. De lucht die uit uw airconditioning komt is namelijk veel droger dan de lucht die uit uw blower komt. In combinatie met de verwarming houdt u uw ruiten condensvrij en hoeft u dus niet in een koude auto te zitten in de winter. Door regelmatig gebruik van de airco in de zomer en in de winter verlengt u de levensduur van uw airconditioning systeem.

Onderhoud van het aircosysteem

Het is belangrijk om uw aircosysteem goed te onderhouden en regelmatig te controleren. Eens in de zoveel tijd moet uw aircosysteem gecontroleerd, gereinigd en bijgevuld worden. In het aircosysteem zit een koudemiddel dat verdampt of kan weglekken. Door verlies van het koudemiddel neemt de druk af, waardoor de airco minder koele lucht afgeeft. Om uw aircosysteem op peil te houden adviseren wij u om eens per jaar een controle te laten uitvoeren. Zo voorkomt u eventuele problemen en wordt het rijcomfort bevordert.

Airco service bij Van Essen

Heeft u de indruk dat het aircosysteem minder koude lucht afgeeft dan normaal? Of neemt u een muffe lucht of andere onaangename geurtjes waar? Komt u dan bij ons langs voor een airco service beurt. Alle onderdelen van uw aircosysteem worden grondig gecontroleerd. De verdamper van uw aircosysteem wordt grondig gereinigd en behandeld zodat nieuwe schimmels en bacteriën minder kans krijgen. Ook tappen wij het koudemiddel af en verversen dit voor u. Na de airco service beurt behoren vervelende luchtjes of niet voldoende koele lucht tot het verleden.