Meteen naar de inhoud

Super balanceren van banden!

Wij hebben inmiddels ook de beschikking over een Hunter Road Force Touch balanceer machine. Dit is op dit moment de meest geavanceerde balanceer machine verkrijgbaar.

Door middel van een aandrukrol op de band ( Road Force ) wordt met 680 kg gewicht tijdens het balanceren de afwijking in de band/velg gecontroleerd wat kan resulteren in advies of afkeuring. Tevens geeft de machine advies over de positie van de band op de velg, of in welke positie de band verdraaid moet gaan worden voor de minste rolweerstand en balans gewichten.

De Hunter heeft ook een Straight Track meting , die aangeeft of de band naar links of naar rechts trekt en geeft ook aan waar het wiel geplaatst moet worden op de auto , dus LV ( links voor ) , RV , LA, of RA met als doel om de auto optimaal rechtuit te laten rijden. Dit advies zal resulteren in een auto die niet meer naar links of rechts trekt tijdens het rijden.

 

Het opspannen van een velg op de Hunter balanceermachine gebeurt met een 4 of 5 punts flens, hierdoor centreert en klemt de velg vanaf de boutgaten op de balanceer as, zoals de velg ook op uw auto is opgespannen. De opspanning is hierdoor optimaal en zuiver gecentreerd, waardoor balanceren op de gram nauwkeurig uitgevoerd kan worden.

Ook al zijn de velgen recht en voorzien van nieuwe banden; toch hebben veel auto`s last van trillingen in het stuur of trillingen bij een bepaalde snelheid. Er komen helaas veel afwijkingen voor in nieuwe banden , welke niet zichtbaar zijn voor het blote oog. De Road Force Touch meting zorgt ervoor dat we de afwijking kunnen opsporen in de band of de velg  en deze hierna eventueel kunnen corrigeren/verhelpen.